Wat doen we?
Lotgenotencontact

Het Cliëntenbelangenbureau (CBB) is een ontmoetingsplek waar je in een ontspannen sfeer lotgenoten kunt ontmoeten.

Door herkenning dat er meer mensen met dezelfde problemen zijn, kun je op weg worden geholpen bij het accepteren van je psychische kwetsbaarheid. Door je eigen verhaal te vertellen en te luisteren naar ervaringen van anderen herken je wellicht iets van je eigen gevoelens en kun je elkaar op weg helpen. Maandelijks hebben we een themabijeenkomst met een wisselend onderwerp.
Het cliëntenbelangenbureau wordt begeleid door vrijwilligers en ervaringswerkers (onze gastheren en gastvrouwen) met ieder hun eigen verhaal.

We zijn van maantag t/m vrijdag open van van 9.00 uur tot 12.00 uur. Je bent van harte welkom. 

 

 
Partner- organisaties
Het Klaverblad

Het Klaverblad is een bezinningshuis voor mensen die al langere tijd met de gedachte aan levensbeeindiging worstelen. Vaak is het moeilijk om daar met familie, vrienden of hulpverleners over te praten. In het Klaverblad kan dat wel. Daar wonen en werken mensen die begrijpen waar je het over hebt.

Welkom op onze website!

Op deze website vind je:

  • informatie over onze inloop,
  • onze activiteiten en werkgroepen
  • ervaringsverhalen en gedichten van bezoekers en van onszelf
  • berichten van onze samnewerkingspartners

Je bent van harte welkom bij onze inloop!
(ma t/m vr, 9.00 - 12.00 uur, terrein Grote Beek, Poletlaan 37)

 
 
Wat doen we?
Dinsdagmiddag 23 juni

Vind je het leven soms ook heel moeilijk? Wie kan je steunen?
Wil je hier met lotgenoten over praten? 

Twee ervaringswerkers vertellen waar zij kracht uitgehaald hebben. Je bent van harte welkom.

Meer informatie: klik op de poster

 
Cliëntenbelangenkrant
Cliëntenbelangenkrant april 2015

In deze Cliëntenbelangenkrant aandacht voor de nieuwe Clientenbilbilotheek (in het CBB) en voor Christ Wesenbeek. Christ is medeoprichter van het Clientenbelangenbureau en was één van de initiatiefnemers van Academie Markieza.

 
Wat doen we?
In Contact

De werkgroep: ‘in contact’ staat voor het terugdringen van dwang en drang binnen GGzE. De werkgroep, die voorheen ‘Het Roer Om’ heette,  houdt zich bezig met het zoeken naar alternatieven en het bedenken en ontwikkelen van producten om de inzet van dwangmaatregelen te voorkomen en te reduceren. Wekelijks komt de groep bij elkaar.

 
Wat doen we?
Conferentie Hart voor Eigen Regie succes

De conferentie ‘’Hart voor eigen regie’’ werd op woensdag 10 december 2014, door ± 75 mensen bezocht. Dit evenement werd georganiseerd door de werkgroep ‘’het roer om’’ vanuit cliënt- en familieperspectief en was een groot succes. Het doel van de conferentie was het terugdringen van dwang en drang binnen de zorg en was opgedeeld in een ochtend- en middagprogramma.

Werkgroep 'Het Roer om'(CBB)
 
Wie zijn we?
Wat kan het CBB voor je betekenen?

Het Cliëntenbelangenbureau (CBB) helpt je op weg o.a. wanneer je advies en informatie wilt, vrijwilligerswerk zoekt, of voor lotgenotencontact.
We zijn elke ochtend open van 9.00 - 12.00 uur, behalve in het weekend. Een van onze gastheren of gastvrouwen vertelt je graag wat de mogelijkheden zijn.

Ellen en gastheren - gastvrouwen van het CBB
 
 
Gedichten
Wat is waar

Hier of daar
Bij mij
Of met jou erbij

Zoals je doet
Of zoals het moet
In mij
Of mezelf voorbij

In mijn hoofd en in jouw hart
In jouw lijf waarop ik heb gewacht

Eric Korber
 
 
Partner- organisaties
De Halte: Tussenstop

Respijthuis de Halte is midden in Eindhoven. Mensen kunnen er maximaal twee weken verblijven. De Halte is een bedoeld voor een tussenstop, wanneer je tegen een crisis aanzit of een crisis wilt voorkomen. Samen met ervaringswerkers kun je er werken aan je herrstel.

Laden...