Wat doen we?
Lotgenotencontact

Het cliëntenbelangenbureau is een ontmoetingsplek waar je in een ontspannen sfeer lotgenoten kunt ontmoeten.

Door herkenning dat er meer mensen met dezelfde problemen zijn, kun je op weg worden geholpen bij het accepteren van je psychische kwetsbaarheid. Door je eigen verhaal te vertellen en te luisteren naar ervaringen van anderen herken je wellicht iets van je eigen gevoelens en kun je elkaar op weg helpen.

Het cliëntenbelangenbureau wordt begeleid door vrijwilligers en ervaringswerkers met ieder hun eigen verhaal.
Je bent welkom elke dag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Maandelijks hebben we een themabijeenkomst met een wisselend onderwerp.

 

 
Wat doen we?
Het Klaverblad

In Eindhoven bestaat er sinds november 2004 een uniek ervaringsdeskundig project: een bezinningshuis die een plek biedt voor mensen die al langere tijd met de gedachte aan levensbeëindiging worstelen. Het Klaverblad, zoals dit project heet, is ondergebracht bij het cliëntenbelangenbureau van GGzE.

Bram W. van der Putte
 
 
Wat doen we?
Training Health 4 U

Health 4 U is een trainingsmethode voor het ontwikkelen van een gezonde leefstijl.

Jessica heeft deze training gevolgd:
"Ik doe nu sinds een paar weken mee aan de training health 4 U en het bevalt me heel goed. het is fijn dat je in een groep met gelijkgestemden zit die elkaar toch nét even dat extra steuntje in de rug geven. iedereen is super gemotiveerd en wekelijks worden er vanuit alle kanten tips uitgewisseld m.b.t. afvallen en een gezonde levensstijl. zo hebben we ook een gezonde picknick georganiseerd, met allemaal verantwoorde hapjes en drankjes, en bespreken we iedere week elkaars doelen op het gebied van een gezonde leefstijl. ik heb er dankzij deze cursus vertrouwen in gekregen dat ik het kan, mede omdat ik nu weet dat ik niet de enige ben."

Wat doen we?
Stigma en zelfstigma

Het Cliëntenbelangenbureau houdt op dinsdag 27 november om 14:00 uur een themabijeenkomst over stigma en zelfstigma.

Leef jij met een etiket? Word je anders behandeld door je etiket? Beïnvloed dit etiket je zelfbeeld? Wissel met elkaar van gedachten!

Samen praten we onder andere over stigma en zelfstigma, waar haal je steun uit en wat zijn je mogelijkheden. Het wordt een bijeenkomst waarin je vrij met elkaar van gedachte kunt wisselen.

De koffie staat op 27 november om 14:00 uur warm!

Voor meer informatie kun je mailen naar clientenbelangenbureau@ggze.nl of bellen naar 040-2613958.

 
Wat doen we?
In Contact

De werkgroep: ‘in contact’ staat voor het terugdringen van dwang en drang binnen GGzE. De werkgroep, die voorheen ‘Het Roer Om’ heette,  houdt zich bezig met het zoeken naar alternatieven en het bedenken en ontwikkelen van producten om de inzet van dwangmaatregelen te voorkomen en te reduceren. Wekelijks komt de groep bij elkaar.

 
Wat doen we?
Proud2Meet: Winnaar JAK Award 2014

Het team Herstel en Ervaringsdeskundigheid van GGzE heeft de JAK Award 2014 gewonnen met Proud2Meet, een live ontmoetingsplek voor meiden en (jonge) vrouwen die worstelen met hun zelfbeeld en eetproblemen.

 
Wat doen we?
De Halte: Tussenstop voor je hoofd

De Halte is als een tussenstop wanneer je tegen een mentale crisis aanzit. In het respijthuis 'De Halte', gelegen middenin Eindhoven, kun je maximaal 8 dagen verblijven, om samen met ervaringdeskundigen te werken aan je herstel.

Bram W. van der Putte
 
 
Cliëntenbelangenkrant
Cliëntenbelangenkrant oktober 2014

Hij is weer uit! De nieuwe Cliëntenbelangenkrant staat vol interessante onderwerpen. Zo kun je lezen wat de participatiedienst doet, is er een interview met stagiare van Markieza Janneke Schellekens, kun je meer lezen over wat Markieza nou eigenlijk doet en staat er weer een mooi gedicht in van Erik Körber.

Eric Körber
 
Wat doen we?
Hart voor eigen regie: conferentie op 10 december

De werkgroep die zich binnen GGzE bezighoudt met het reduceren van dwang en drang heet 'In contact'. ''Het roer om'' is een werkgroep en is onderdeel van ''in contact''. Binnen ''het roer om'' staat familie- en cliëntenperspectief voorop en deze zijn vertegenwoordigd binnen de werkgroep, door ervaringsdeskundigen en familieleden. Op 10 december organiseert ''het roer om'' de conferentie 'Hart voor eigen regie'.

Tijdens Hart voor eigen regie zal er onder andere een toelichting komen op herstelondersteunende zorg, en deze zal toegepast worden in workshops. In de middag zal er tijdens parallelsessies o.a. aandacht worden besteed aan dwangreducerende ideeën.

De conferentie duurt de gehele dag en is opgesplitst in een ochtenddeel en middagdeel. Er kan worden ingeschreven voor het ochtenddeel, het middagdeel of de gehele dag (inclusief lunch). De toegang is gratis! Aanmelden kan via email.

 
Wie zijn we?
Wat kan het CBB voor je betekenen?

Het cliëntenbelangenbureau helpt je op weg o.a. wanneer je advies en informatie wilt, vrijwilligerswerk zoekt, of voor lotgenotencontact.

 
Overdenking
Maak me gek!

Maak me gek!
Ik heb geen verweer
Mijn hoofd springt lek
Het gaat hier flink tekeer

Weg met mijn harde hoofd
En stijve koppigheid
De stoppen slaan op rood
Een aangename bezigheid

De muziek op tien
Nu krijg ik pas zin
Alles met nieuwe ogen zien
Voor mij een nieuw begin

Eric Körber
 
Laden...