Overdenking
Ik ga op vakantie

Ik ga met vakantie
Dat gaat niet vanzelf
Ik vergeet meestal de helft

Stress die speelt mij parten
Hoe krijg ik het gedaan
Het moet anders voortaan

Dus ik heb het anders gedaan
Namelijk op mijn dooie gemak
En oh, wat was mijn plan nu strak

Ietsje eerder beginnen
Lijstje gemaakt
En alles netjes afgemaakt

Het ging dan niet zo snel
Maar nu heb ik mijn zaakjes dan eindelijk voor mekaar
Ik ben helemaal klaar!

 

Eric Körber
 
 
Ervaringen
Contact als sleutel naar herstel

Toon Walravens en Frans Douw hebben samen de stichting Herstel en Terugkeer opgericht, om alle partijen die betrokken zijn bij iemand die in de gevangenis zit bij elkaar te brengen. Hierover is een artikel verschenen in Zien, een blad van Dienst Justitiële Inrichtingen. Lees en reageer!

Toon Walravens
 
 
Ervaringen
Mirjam Steenman in Krachtenbundel Eindhoven

'Ervaar de kracht van kwets- baarheid'! Zo luidt het motto van de Krachtenbundel van de gemeente Eindhoven. Hierin staat ook een verhaal van Mirjam Steenman, ervaringsdeskundige bij GGzE.

 
Wat doen we?
Het Klaverblad

In Eindhoven bestaat er sinds november 2004 een uniek ervaringsdeskundig project: een bezinningshuis die een plek biedt voor mensen die al langere tijd met de gedachte aan levensbeëindiging worstelen. Het Klaverblad, zoals dit project heet, is ondergebracht bij het cliëntenbelangenbureau van GGzE.

Bram W. van der Putte
 
 
Wat doen we?
Training Health 4 U

Health 4 U is een trainingsmethode voor het ontwikkelen van een gezonde leefstijl.

Het is speciaal ontwikkeld voor mensen met die psychische klachten hebben en daarvoor medicatie gebruiken.

Wat doen we?
Proud2Meet: Winnaar JAK Award 2014

Het team Herstel en Ervaringsdeskundigheid van GGzE heeft de JAK Award 2014 gewonnen met Proud2Meet, een live ontmoetingsplek voor meiden en (jonge) vrouwen die worstelen met hun zelfbeeld en eetproblemen.

 
Overdenking
De Keuze

Lees het verhaal over Esther, die een keuze moet maken.

Bram W. vander Putte
 
 
Ervaringen
Cliëntenmonitor 'Aandacht voor iedereen'

Ben jij 16 jaar of ouder, heb jij nu een extramurale indicatie en ga/moet jij straks gebruik gaan maken van de WMO? Meld je dan aan voor een verdiepend onderzoek naar de ervaringen die je hebt met ondersteuning en het vinden van oplossingen die passen bij jouw leven.

Het onderzoek duurt drie jaar, en er zullen (telefonisch) interviews worden afgenomen. Ook bestaat er de mogelijkheid tot het invullen van een digitale vragenlijst.

Meedoen? Neem dan contact op met Ellen Smeets van het Cliëntenbelangenbureau.

 
Ervaringen
Workshop FotoVoice

Chantal Schiks is initiatiefneemster van de workshop FotoVoice. Een door haar uit Amerika meegenomen workshop om stigma's in beeld te krijgen. Bram W. van de Putte interviewde haar over de workshop en stigma's.

Bram W. van der Putte
 
 
Wat doen we?
De Halte: Tussenstop voor je hoofd

De Halte is als een tussenstop wanneer je tegen een mentale crisis aanzit. In het respijthuis 'De Halte', gelegen middenin Eindhoven, kun je maximaal 8 dagen verblijven, om samen met ervaringdeskundigen te werken aan je herstel.

Bram W. van der Putte
 
Wie zijn we?
Wat kan het CBB voor je betekenen?

Het cliëntenbelangenbureau helpt je op weg o.a. wanneer je advies en informatie wilt, vrijwilligerswerk zoekt, hulp nodig hebt bij het opstellen van een crisiskaart.

 
Overdenking
Je moet een doel hebben

Je moet een doel hebben
En daarin vastbijten
Totdat al je gevoelens weg ebben
En je alleen nog maar groen en geel kunt schijten
 
Een doel dat moet je nooit meer los laten                           Vasthouden totdat je niks meer ziet                                            Laat ze allemaal maar blaten  

Ook al gaat je toekomst zo teniet
 
Maar wanneer houdt het nou eens op
Want wanneer zeg je stop
 
Wanneer laat je los

 

Eric Körber
 
 
Activiteiten in de regio
Bijeenkomsten ervaringsdeskundigheid en herstel

Wil je weten wat ervaringsdeskundigheid is, en hoe je jouw ervaringsdeskundigheid kan ontwikkelen? Kom dan op 4 september 2014 naar de informatiebijeenkomst in Eindhoven!

De bijeenkomst richt zich op het cursusaanbod (herstellen doe je zelf, werken met eigen ervaring, digitaal herstelverhaal, wrap) in de regio Eindhoven, en mogelijkheden die er zijn op het gebied van vrijwilligerswerk.

Aanmelden kan via deze link!

 
Wat doen we?
Gezocht: deelnemers eigen kracht bij BOPZ

GGzE is op zoek naar cliënten die een BOPZ-maatregel willen voorkomen. Deze cliënten kunnen kosteloos gebruik maken van een Eigen Kracht-conferentie waarin zij met hun sociale steunsysteem middels een specifieke methodiek (Eigen Kracht) zelf weer regie krijgen.

GGzE maakt deel uit van een landelijk pilotproject waarbij Eigen Kracht-conferenties worden ingezet ter voorkoming van dwangmaatregelen. VUMC doet onderzoek naar de effecten van Eigen Kracht-conferenties in plaats van BOPZ maatregelen.

Laden...