Wat doen we?
Lotgenotencontact

Het cliëntenbelangenbureau is een ontmoetingsplek waar je in een ontspannen sfeer lotgenoten kunt ontmoeten.

Door herkenning dat er meer mensen met dezelfde problemen zijn, kun je op weg worden geholpen bij het accepteren van je psychische kwetsbaarheid. Door je eigen verhaal te vertellen en te luisteren naar ervaringen van anderen herken je wellicht iets van je eigen gevoelens en kun je elkaar op weg helpen.

Het cliëntenbelangenbureau wordt begeleid door vrijwilligers en ervaringswerkers met ieder hun eigen verhaal.
Je bent welkom elke dag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Maandelijks hebben we een themabijeenkomst met een wisselend onderwerp.

 

 
Wat doen we?
Het Klaverblad

In Eindhoven bestaat er sinds november 2004 een uniek ervaringsdeskundig project: een bezinningshuis die een plek biedt voor mensen die al langere tijd met de gedachte aan levensbeëindiging worstelen. Het Klaverblad, zoals dit project heet, is ondergebracht bij het cliëntenbelangenbureau van GGzE.

Bram W. van der Putte
 
 
Wat doen we?
Training Health 4 U

Health 4 U is een trainingsmethode voor het ontwikkelen van een gezonde leefstijl.

Jessica heeft deze training gevolgd:
"Ik doe nu sinds een paar weken mee aan de training health 4 U en het bevalt me heel goed. het is fijn dat je in een groep met gelijkgestemden zit die elkaar toch nét even dat extra steuntje in de rug geven. iedereen is super gemotiveerd en wekelijks worden er vanuit alle kanten tips uitgewisseld m.b.t. afvallen en een gezonde levensstijl. zo hebben we ook een gezonde picknick georganiseerd, met allemaal verantwoorde hapjes en drankjes, en bespreken we iedere week elkaars doelen op het gebied van een gezonde leefstijl. ik heb er dankzij deze cursus vertrouwen in gekregen dat ik het kan, mede omdat ik nu weet dat ik niet de enige ben."

Wat doen we?
In Contact

De werkgroep: ‘in contact’ staat voor het terugdringen van dwang en drang binnen GGzE. De werkgroep, die voorheen ‘Het Roer Om’ heette,  houdt zich bezig met het zoeken naar alternatieven en het bedenken en ontwikkelen van producten om de inzet van dwangmaatregelen te voorkomen en te reduceren. Wekelijks komt de groep bij elkaar.

 
Wat doen we?
Proud2Meet: Winnaar JAK Award 2014

Het team Herstel en Ervaringsdeskundigheid van GGzE heeft de JAK Award 2014 gewonnen met Proud2Meet, een live ontmoetingsplek voor meiden en (jonge) vrouwen die worstelen met hun zelfbeeld en eetproblemen.

 
Wat doen we?
De Halte: Tussenstop voor je hoofd

De Halte is als een tussenstop wanneer je tegen een mentale crisis aanzit. In het respijthuis 'De Halte', gelegen middenin Eindhoven, kun je maximaal 8 dagen verblijven, om samen met ervaringdeskundigen te werken aan je herstel.

Bram W. van der Putte
 
 
Cliëntenbelangenkrant
Cliëntenbelangenkrant oktober 2014

Hij is weer uit! De nieuwe Cliëntenbelangenkrant staat vol interessante onderwerpen. Zo kun je lezen wat de participatiedienst doet, is er een interview met stagiare van Markieza Janneke Schellekens, kun je meer lezen over wat Markieza nou eigenlijk doet en staat er weer een mooi gedicht in van Erik Körber.

Eric Körber
 
Overdenking
Je kunt iets doen

Je kunt iets doen
En je kunt iets laten
Je kunt het accepteren
En je kunt het loslaten

Je kunt er aandacht aan schenken
En je kunt erover kniezen
Je kunt erover nadenken
En je kunt jezelf erin verliezen

Totdat je ziet
Het is niets van dit
Totdat je ziet
Het is alles van dit

 
Wie zijn we?
Wat kan het CBB voor je betekenen?

Het cliëntenbelangenbureau helpt je op weg o.a. wanneer je advies en informatie wilt, vrijwilligerswerk zoekt, of voor lotgenotencontact.

 
Overdenking
Nog eventjes wachten

Nog eventjes wachten
Dan heb ik alles wel onder controle
Dan weet ik precies wat ik kan verwachten

Wat ik denk voel en doe
Alles heb ik in de hand
Ik word bij lange na nooit moe

Mijn controle geef ik nooit meer op
Beheersen is mijn levensmotto
Het is mijn leven in een notendop

Eric Körber
 
Laden...