Welkom op onze website!

Op deze website vind je:

  • informatie over onze inloop,
  • onze activiteiten en werkgroepen
  • ervaringsverhalen en gedichten van bezoekers en van onszelf
  • berichten van onze samenwerkingspartners
 
 
Cursussen
Training: In je kracht komen

In 7 inspirerende workshops gaan we verkennen wanneer jij in je kracht  bent en leggen we een koppeling met je drijfveren/dromen en kernkwaliteit.
Op 3 september is de huidige training gestart. Heb je intersse voor een volgende training, neeem dan contact met ons op! 

Aanmelden en meer informatie:
Ellen Smeets, CBB 
E: EAM.smeets@ggze.nl
T: 06 83 66 25 23

 
Wat doen we?
In Contact

De werkgroep: ‘in contact’ staat voor het terugdringen van dwang en drang binnen GGzE. De werkgroep, die voorheen ‘Het Roer Om’ heette,  houdt zich bezig met het zoeken naar alternatieven en het bedenken en ontwikkelen van producten om de inzet van dwangmaatregelen te voorkomen en te reduceren. Wekelijks komt de groep bij elkaar.

 
Wat doen we?
Lotgenotencontact

Het Cliëntenbelangenbureau (CBB) is een ontmoetingsplek waar je in een ontspannen sfeer lotgenoten kunt ontmoeten.

Door herkenning dat er meer mensen met dezelfde problemen zijn, kun je op weg worden geholpen bij het accepteren van je psychische kwetsbaarheid. Door je eigen verhaal te vertellen en te luisteren naar ervaringen van anderen herken je wellicht iets van je eigen gevoelens en kun je elkaar op weg helpen. Maandelijks hebben we een themabijeenkomst met een wisselend onderwerp.
Het cliëntenbelangenbureau wordt begeleid door vrijwilligers en ervaringswerkers (onze gastheren en gastvrouwen) met ieder hun eigen verhaal.

We zijn van maantag t/m vrijdag open van van 9.00 uur tot 12.00 uur. Ons adres is: Dr. Poletlaan 37 (terrein Grote Beek). Je bent van harte welkom. 

 

Thema- bijeenkomsten
Hoe zit het met ROKEN

GGzE rookvrij in 2016?

Enkele clienten hebben een handtekeningen actie gevoerd en willen hierover in gesprek met de raad van bestuur.

Laat je mening Horen

 

 

 
Thema- bijeenkomsten
Workshop Herstel en introductie voor medewerkers

Niet iedereen die bij de GGzE werkt, heeft direct cliëntcontact. Hierdoor kan het zijn dat je iets verder  van de doelgroep komt te staan. Om dit te overbruggen bieden wij de workshop “herstel en introductie” aan. In deze workshop maak je kennis met het herstelproces van de cliënt. Ervaringsdeskundigen Ellen Smeets, Chantal Schiks en Christ Wesenbeek verzorgen deze workshop op aanvraag op jouw afdeling. 

 
Thema- bijeenkomsten
Levensvragen?

Vind je het leven soms ook heel moeilijk? Over dit onderwerp, maar ook over andere thema's houden we bij het CCB regelmatig themabijeenkomsten. Je kunt ook zelf een verzoek of idee voor een bijeenkomst indienen. 

Meer informatie: kom langs bij het CBB of bel - mail ons.

 
Cliëntenbelangenkrant
Cliëntenbelangenkrant april 2015

In de Cliëntenbelangenkrant van april aandacht voor de  nieuwe Clientenbilbilotheek (in het CBB) en voor  Christ Wesenbeek. Hij is medeoprichter van het  Clientenbelangenbureau en was één van de  initiatiefnemers van Academie Markieza.

De volgende Cliëntenbelangenkrant .....
komt uit in het najaar. Wil je een bericht, verhaal, foto of gedicht insturen? Dat kan tot 1 oktober (afgeven of mailen)

Wie zijn we?
Wat kan het CBB voor je betekenen?

Het Cliëntenbelangenbureau (CBB) helpt je op weg o.a. wanneer je advies en informatie wilt, vrijwilligerswerk zoekt, of voor lotgenotencontact.
Ons ades op de Grote Beek is: Poletlaan 37a.
Ons tel. nr is: 040 - 26 13 958 

Elke ochtend zijn we open van 9.00 - 12.00 uur (behalve in het weekend. Eén van ons vertelt je graag wat de mogelijkheden zijn, en de koffie staat klaar! 

Gastheren - gastvrouwen van het CBB
 
 
Partner- organisaties
De Halte: Tussenstop

Respijthuis de Halte is midden in Eindhoven. Mensen kunnen er maximaal twee weken verblijven. De Halte is een bedoeld voor een tussenstop, wanneer je tegen een crisis aanzit of een crisis wilt voorkomen. Samen met ervaringswerkers kun je er werken aan je herrstel.

 
Gedichten
Ik moet woorden vinden

Ik moet woorden vinden
Om mijn uitersten te kunnen verbinden
Ik moet minder nadenken
En geen aandacht meer aan mijn gedachten schenken

Ik moet prikkels toelaten
Om mijn eigen ego achter mij te laten
Ik moet achter mijn gevoelens aan
En mijn problemen laten gaan

Ik moet op tijd naar bed
Voordat ik het niet meer red
Ik moet proberen niet te streven
Anders kan ik morgen niks meer geven

Zo hobbel ik door de dag
En doe ik niet wat niet meer mag
Ik dien me netjes te gedragen
De rest zal ik aan mijn psychiater vragen

Eric Korber
 
 
Partner- organisaties
Het Klaverblad

Het Klaverblad is een bezinningshuis voor mensen die al langere tijd met de gedachte aan levensbeeindiging worstelen. Vaak is het moeilijk om daar met familie, vrienden of hulpverleners over te praten. In het Klaverblad kan dat wel. Daar wonen en werken mensen die begrijpen waar je het over hebt.

Laden...