Activiteiten in de regio
Na opname: hoe nu verder?

Het Cliëntenbelangenbureau houdt op dinsdag 28 oktober om 14:00 uur een themabijeenkomst over hoe verder na een opname.

Heb jij net in een opname gezeten of ben je opgenomen en ga je bijna met ontslag? Dan is deze bijeenkomst iets voor jou!

Samen praten we onder andere over hoe verder na een opname, waar haal je steun uit en wat zijn je mogelijkheden. Het wordt een bijeenkomst waarin je vrij met elkaar van gedachte kunt wisselen.

De koffie staat op 28 oktober om 14:00 uur warm!

Voor meer informatie kun je mailen naar clientenbelangenbureau@ggze.nl of bellen naar 040-2613958.

 
Ervaringen
Mirjam Steenman in Krachtenbundel Eindhoven

'Ervaar de kracht van kwets- baarheid'! Zo luidt het motto van de Krachtenbundel van de gemeente Eindhoven. Hierin staat ook een verhaal van Mirjam Steenman, ervaringsdeskundige bij GGzE.

 
Wat doen we?
Het Klaverblad

In Eindhoven bestaat er sinds november 2004 een uniek ervaringsdeskundig project: een bezinningshuis die een plek biedt voor mensen die al langere tijd met de gedachte aan levensbeëindiging worstelen. Het Klaverblad, zoals dit project heet, is ondergebracht bij het cliëntenbelangenbureau van GGzE.

Bram W. van der Putte
 
 
Wat doen we?
Training Health 4 U

Health 4 U is een trainingsmethode voor het ontwikkelen van een gezonde leefstijl.

Het is speciaal ontwikkeld voor mensen met die psychische klachten hebben en daarvoor medicatie gebruiken.

Wat doen we?
Proud2Meet: Winnaar JAK Award 2014

Het team Herstel en Ervaringsdeskundigheid van GGzE heeft de JAK Award 2014 gewonnen met Proud2Meet, een live ontmoetingsplek voor meiden en (jonge) vrouwen die worstelen met hun zelfbeeld en eetproblemen.

 
Overdenking
De Keuze

Lees het verhaal over Esther, die een keuze moet maken.

Bram W. vander Putte
 
 
Ervaringen
Workshop FotoVoice

Chantal Schiks is initiatiefneemster van de workshop FotoVoice. Een door haar uit Amerika meegenomen workshop om stigma's in beeld te krijgen. Bram W. van de Putte interviewde haar over de workshop en stigma's.

Bram W. van der Putte
 
 
Wat doen we?
De Halte: Tussenstop voor je hoofd

De Halte is als een tussenstop wanneer je tegen een mentale crisis aanzit. In het respijthuis 'De Halte', gelegen middenin Eindhoven, kun je maximaal 8 dagen verblijven, om samen met ervaringdeskundigen te werken aan je herstel.

Bram W. van der Putte
 
Wie zijn we?
Wat kan het CBB voor je betekenen?

Het cliëntenbelangenbureau helpt je op weg o.a. wanneer je advies en informatie wilt, vrijwilligerswerk zoekt, hulp nodig hebt bij het opstellen van een crisiskaart.

 
Overdenking
Je moet een doel hebben

Je moet een doel hebben
En daarin vastbijten
Totdat al je gevoelens weg ebben
En je alleen nog maar groen en geel kunt schijten
 
Een doel dat moet je nooit meer los laten                           Vasthouden totdat je niks meer ziet                                            Laat ze allemaal maar blaten  

Ook al gaat je toekomst zo teniet
 
Maar wanneer houdt het nou eens op
Want wanneer zeg je stop
 
Wanneer laat je los

 

Eric Körber
 
 
Activiteiten in de regio
Bijeenkomsten ervaringsdeskundigheid en herstel

Wil je weten wat ervaringsdeskundigheid is, en hoe je jouw ervaringsdeskundigheid kan ontwikkelen? Kom dan op 2 oktober 2014 naar de informatiebijeenkomst in Eindhoven!

De bijeenkomst richt zich op het cursusaanbod (herstellen doe je zelf, werken met eigen ervaring, digitaal herstelverhaal, wrap) in de regio Eindhoven, en mogelijkheden die er zijn op het gebied van vrijwilligerswerk.

Aanmelden kan via deze link!

Laden...