Meest gestelde vragen

Geen kennisplein zonder de mogelijkheid om elkaar een vraag te stellen.

Heb jij een specifieke vraag dan kun je die hier stellen.
Wil je reageren op een vraag die al gesteld is, klik dan in het artikel op "reageer".

---

En soms stellen wij een publieke vraag, als basis voor een openbaar overleg en om samen wijzer te worden over alles wat deel uitmaakt van de inzet van ervaringsdeskundigheid.

We willen zorgvuldig met elkaar omgaan. Meedoen is eenvoudig. Je kunt een bericht voor overleg bijdragen of gewoon reageren op wat er gaande is.


Een overleg is iets anders dan een discussie.

We zijn gewend geraakt aan het over en weer poneren van meningen, direct reageren op elkaar, bij voorkeur met een andere opvatting.

Binnen deze vorm van online overleg gaat het om het zichtbaar maken van de persoonlijke intenties en het persoonlijk perspectief. Binnen de context van een collectieve ambitie waarbij iedereen telt en je ongeacht je rol, functie of relatie, drempelloos kunt deelnemen.

Jij als deelnemer bent hier doende met de ideeën van anderen en omgekeerd. Dat opent nieuwe wegen, genereert energie en inspiratie. Iedereen kan bijdragen aan de vormgeving van een nieuwe aanpak, houding of oplossing. Dat gaat dus voorbij aan een mening of voornemen, die komen toch wel.

Het kennisplein 'De Ervaringsdeskundige' is gerealiseerd in opdracht van Markieza in samenwerking met het Trimbos-instituut, HEE! en Phrenos (LIVE).