MZ met ervaringsdeskundigheid wanneer je al SPW 4 hebt?

anoniem

Wie kan antwoord geven op de volgende vraag. Ik heb al een diploma Agogisch Werk (opleiding afgerond in 1993), momenteel heet die opleiding MZ. Ik zou graag iets willen doen met mijn ervaringsdeskundigheid maar opnieuw een opleiding van 3 of 4 jaar is uitgesloten. Wie weet welke weg ik zou kunnen gaan? Bestaat er een alternatief voor iemand die al Agogisch Werk gedaan heeft?

Hoor het graag!

reacties
moderator
09-01-2011 21:48
Dag! Hiervoor zijn wel mogelijkheden. Naast dat er cursussen zijn op het gebied van ervaringsdeskundigheid, is er ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld te kijken of je in aanmerking komt voor door "ervaring verworven competenties'(Evc's).
Verder zijn situaties hierin zeer verschillend, en zal er voor iedereen hierin een eigen oplossing gezocht moeten/kunnen worden, afhankelijk van je verdere achtergrond, werkervaring, maar ook bijvoorbeeld naar hoe was de opleiding toen en hoe is die nu en wat is er extra ten aanzien van ervaringsdeskundigheid. Daarnaast is het belangrijk naar wat voor werkervaring je hebt en hoe dat weer samengaat met hoe de opleiding nu is.
Je kunt naar een informatiedag gaan, informatie opvragen via het secretariaat van team Ervaringsdeskundigheid en Herstel van GGzE, ook zijn er waarschijnlijk wel mogelijkheden contact te zoeken met het ROC zelf, en daar bijvoorbeeld iemand hierover te spreken (bijvoorbeeld een decaan).
Heel veel succes in je zoektocht.

Het kennisplein 'De Ervaringsdeskundige' is gerealiseerd in opdracht van Markieza in samenwerking met het Trimbos-instituut, HEE! en Phrenos (LIVE).