Zijn er speciale arbeidsomstandigheden noodzakelijk voor ervaringsdeskundigen?

John

Aan welke voorwaarden moet ik als werkgever voldoen om ervaringsdeskundigen in het arbeidsproces te laten functioneren?

Beste John,
Net als bij elke andere werknemer moet de werkgever bereid zijn om daar waar nodig aanpassingen te doen in de arbeidsomstandigheden. Daarnaast vraagt het veel van mensen om tegen de stroom in te zwemmen en daarbij hun kwetsbaarheid in te zetten. Dat vraagt extra aandacht voor de ondersteuning op de werkvloer.

Ervaringsdeskundigheid is ontwikkeld op grond van een (chronische) psychiatrische aandoening of traumatische ervaring. Het zou paradoxaal zijn om wel ervaringsdeskundigheid te willen benutten maar dan liever zonder kwetsbaarheid. Per situatie kan gekeken worden of speciale arbeidsomstandigheden nodig zijn.

 
reacties
Kitty
30-03-2014 22:36
Ronduit: ja. En inderdaad kijkend naar de persoon en zijn kennen, kunnen, draagkracht en rekening houdend met het feit dat ook deze kan verschillen gezien de grilligheid van sommige aandoeningen.

Mijn ervaring tot op heden is helaas dat werkgevers, en ook de meeste collega's vinden dat je 'gewoon normaal' moet functioneren met rugtasje met diverse chronische aandoeningen: zowel fysiek als psychisch. Tot voor kort vond ik dat zelf ook, ik mocht niet kwetsbaar zijn van mijzelf omdat ik merkte dat ik, van jongs af aan dat niet 'mocht' zijn van anderen.

Ik ben nu 53 jaar. Het wordt geen makkelijke weg, maar na 8 depressies besef ik dat de enige weg die ik nog over heb het volgende is: mijn kwetsbaarheid erkennen en de weg zoeken die daarmee begaanbaar is voor mij. Zelf liefdevol en verdraagzaam zijn naar mijn persoon en een werkgever zoeken die begrijpt dat ik wel trouw, loyaal en verantwoordelijk ben, maar hier soms in wordt gehinderd door mijn aandoeningen.

Het kennisplein 'De Ervaringsdeskundige' is gerealiseerd in opdracht van Markieza in samenwerking met het Trimbos-instituut, HEE! en Phrenos (LIVE).