ervaringsdeskundige ervaringsdeskundige

Wat moet ik doen?

Dag mensen,

Ik werk sinds augustus 2013 als ervaringswerker binnen een IHT team.(Intensieve thuis behandeling).

Ik heb moeite om mijzelf neer te zetten binnen een opbouwend team. Ik werk nu samen met de mensen die het altijd voor het zeggen hadden over mij. Ik praat dan over ongeveer 16 jaar totaal aan behandelingen gedurende mij leven. Het begon al jong dat ik in een hokje werd geplaatst.

Ik was tot aan mij 25ste onzeker over mijzelf vanwege het 8-tal diagnoses die ik heb gekregen. Die ik nu allang niet meer serieus neem, het is kijken waar ik tegen aanloop en voor mezelf leren hoe ik daar het beste mee om kan gaan (in het kort).

Waar ik nu last van heb zijn angsten en onzekerheden en dit speelt zich meer onbewust af dan bewust. De angst om te spreken vanuit mijn gevoel etc. Ik heb hier in mijn privé leven weleens last van maar het mag geen naam hebben.

Ik deel dit omdat ik graag hier andere mensen over wil spreken om er van te leren vanuit jullie ervaring. Dat het vanzelf wel goed komt is juist niet wat ik wil horen omdat het namelijk absoluut niet vanzelf gaat.

Groetjes en tot horens

Reacties

Het kennisplein 'De Ervaringsdeskundige' is gerealiseerd in opdracht van Markieza in samenwerking met het Trimbos-instituut, HEE! en Phrenos (LIVE).