ervaringsdeskundige ervaringsdeskundige

Mijn coma ervaringen na een ongeval met hersenletsel

Het was in december 1993. In Eindhoven, in een flauwe bocht ging het mis, door ijsel slipte onze auto en botste we tegen het Philips gebouw aan. Ik belande met mijn chauffeur en iemand die achterin zat in coma. Coma met hersenletsel. Mij hebben ze in coma gehouden voor een beter herstel tot ongeveer 3 maanden. Toen ik uit coma kwam werd ik over geplaatst naar Huize Padua, hier kwam ik tot bezinning. Na een tijdje op het terrein van Huize Padua werd ik overgeplaatst naar Hoensbroek(limburg) waar ik agenda training kreeg. De training werkte niet bij mij, ik kwam weer bij mijn ouders terecht kwam, deze konden mij niet verzorgen, dus kwam ik in een gezinsvervangend huis terecht. Daar leerde ik wat werken was. Na enige tijd wilde ik op mezelf gaan wonen. Ik was dat gewend, want dat deed ik toen ik studeerde. Mijn HBO studie heb ik ook niet af kunnen maken door mijn ongeval. 

Verdere ervaringen, vraag er gewoon naar, liefst aan mij persoonlijk om enige spraakverwarring te voorkomen. Dank U voor het lezen van mijn verhaal.


Dave

Reacties

Het kennisplein 'De Ervaringsdeskundige' is gerealiseerd in opdracht van Markieza in samenwerking met het Trimbos-instituut, HEE! en Phrenos (LIVE).